Začetki poslovanja podjetja segajo v leto 1871, ko je bilo ustanovljeno društvo, ki se je ukvarjalo s proizvodnjo šamponov.  Kasneje je društvo preraslo v prvo podjetje šamponov v Novem Sadu, z imenom Albus.

Znamka Albus obstaja od leta 1927. Podjetje je v tem času delovalo na domačem in tujem trgu ter proizvedlo 180 vagonov šamponov.

Leta 1961 je Albus pričel s proizvodnjo detergentov in kasneje še mehčalcev. V tem obdobju je podjetje doživelo razcvet in pričelo sodelovati s prestižnimi evropskimi podjetji, kot je Yves Roche, Boldoot, … in s tem razširilo svoj asortiman proizvodov na proizvodnjo kozmetičnih izdelkov.

Mejnik v poslovanju podjetja je bilo leto 1997, ko je Albus kot prvo podjetje detergentov, pridobilo certifikat ISO 9002. V sedanjih časih ima podjetje implementirane visoke varnostne standarde za surovine, tehnološki proces in končno kontrolo.

Leta 2005 je podjetje Albus postalo del holdinga INVEJ in si s tem povečalo možnost za uspešen nadaljnji razvoj.

Danes se podjetje Albus predstavlja kot renomirano podjetje, poznano doma in v tujini, na področju hišne kozmetike, mehčalcev in kozmetike za nego.

Tudi po 145 letni tradiciji je cilj Albusa še vedno isti in to je polepšati uporabnikov vsakdan.

Znanje in izkušnje so  najboljša garancija za kvaliteto proizvodov.